الأحد، 27 مايو 2018

كيفية عمل السمك بالبطاطس والليمون 2018

من اسهل الطرق المعروفه فى عمل السمك بالبطاطس فى المنزل وهى الطريقة المفضله عن المره العربية المقادير والخطوات سهله ومميزه جدا.
كيفية عمل السمك بالبطاطس والليمون 2018

المقادير:

  • 7  عدد عيدان كرفس
  • 4  عدد ليمونة
  • 3  عدد طماطم 
  • 2  عدد سمكة كامل
  • 2  عدد بطاطس 
  • 1  معلقة صغيرة كمون
  • 1  عدد بصلة 
  • 1  معلقة صغيرة ملح
  • 1  معلقة صغيرة شطة
  • معلقة كبيرة زيت عباد شمس

الخطوات:

  • ضبط حرارة الفرن علي 180 درجة. 
  • بتنضفي السمك او بتجبية متنضف حسب الرغبة ثم غسله جيدا بالماء واهم حاجة فتحتين من الضهر عشان تسويته. 
  • عصر 2 عدد ليمون علي السمك بعد تنضيفه وغسله وفتحة وضعية جانبا. 
  • غسل الايدي جيدا ضعي الطماطم في اناء غويط ثم ضعي عليه الملح والكمون والشطة والثوم والبصل والبقدونس. 
  • اخلطيهم بايدك جيدا حتي يصبح الخليط قابل لحشو السمك. 
  • افتحي السمك واحشية ثم حشو فتحتين الضهر ثم ضعي السمك كاملا في الخليط. 
  • افتحي السمك واحشية ثم حشو فتحتين الضهر ثم ضعي السمك كاملا في الخليط. 
  • ضعي السمك ثم اعصري عدد 2 ليمون ثم قطعي الليمون شرائح بعد عصره وانثريه عالسمك. 
  • ضعي البطاطس المقطعة دوائر علي السمك ثم ضعيها في الفرن.

شارك المقال

جميع الحقوق محفوظة لـ زيزو برو | تصميم: آمني