من اسهل الطرق المعروفه فى عمل السمك بالبطاطس فى المنزل وهى الطريقة المفضله عن المره العربية المقادير والخطوات سهله ومميزه جدا.
المقادير:
- 7 عدد عيدان كرفس
- 4 عدد ليمونة
- 3 عدد طماطم
- 2 عدد سمكة كامل
- 2 عدد بطاطس
- 1 معلقة صغيرة كمون
- 1 عدد بصلة
- 1 معلقة صغيرة ملح
- 1 معلقة صغيرة شطة
- معلقة كبيرة زيت عباد شمس
الخطوات:
- ضبط حرارة الفرن علي 180 درجة.
- بتنضفي السمك او بتجبية متنضف حسب الرغبة ثم غسله جيدا بالماء واهم حاجة فتحتين من الضهر عشان تسويته.
- عصر 2 عدد ليمون علي السمك بعد تنضيفه وغسله وفتحة وضعية جانبا.
- غسل الايدي جيدا ضعي الطماطم في اناء غويط ثم ضعي عليه الملح والكمون والشطة والثوم والبصل والبقدونس.
- اخلطيهم بايدك جيدا حتي يصبح الخليط قابل لحشو السمك.
- افتحي السمك واحشية ثم حشو فتحتين الضهر ثم ضعي السمك كاملا في الخليط.
- افتحي السمك واحشية ثم حشو فتحتين الضهر ثم ضعي السمك كاملا في الخليط.
- ضعي السمك ثم اعصري عدد 2 ليمون ثم قطعي الليمون شرائح بعد عصره وانثريه عالسمك.
- ضعي البطاطس المقطعة دوائر علي السمك ثم ضعيها في الفرن.