Wednesday, July 25, 2018

إزاى تعملى الجيلى عمل بطاطس باللحمة المفرومة

البطاطس من الأكلات المفضلة للكثيرين خاصة الأطفال ولكن لتستطيعى تحضير طبق جديد من البطاطس يمكنك تحضير البطاطس باللحم المفرومة مواجهة الجو الحار فى فصل الصيف بحاجة إلى تناول الحلوى لاسيما البارد منها طريقة عمل الجيلى بالجيلاتين.
إزاى تعملى الجيلى عمل بطاطس باللحمة المفرومة
مش شرط تجيبه من برا اعرفى إزاى تعملى الجيلى بالجيلاتين فى البيت.
الجيلى بالجيلاتين
مكونات الجيلى بالجيلاتين : 

  • ٣شرائح جيلاتين.
  • ماء دافئ.
  • ٤ ملاعق كبار سكر. 
  • فاكهة حسب رغبتك. 

طريقة تحضير الجيلى بالجيلاتين :

  • نحضر ٣ شرائح من الجيلاتين وننقعها فى مياه دافئة ونجهز أى فاكهة نحبها كالفراولة على سبيل المثال ومقدار كوبين ونعصرهم فى الخلاط و نصفيهم جيدا، ونضع العصير على نار متوسطة.
  •  ونضيف ٤ ملاعق كبار من السكر والجيلاتين المنقوع ونقلب باستمرار ونتابعه على النار وبمجرد أن يغلى نطفئ  النار ونتركه حتى يبرد جيدا ويصبح بدرجة حرارة المطبخ ثم يدخل التلاجة و بعد ساعتين يصبح جاهز للتقديم. 
  •  وهذه الكمية تكفى  كوبين جيلي تقريبا أى قرابة 4 أطباق صغيرة من الخاصة بتقديم الجيلي.
طريقة عمل بطاطس باللحمة المفرومة.

 بطاطس باللحمة المفرومة

المقادير:
  • بطاطس صغيرة.
  • لحم مفروم.
  • عصير طماطم.
  • معجون طماطم.
  • بصل مفروم ناعم.
  • ملح و فلفل اسود.
  • معلقة صغيرة دبس رمان.
  • معلقة صغير خل بلسمك.
  • جوزة الطيب.
طريقة العمل:

نقور البطاطس و نحمرها و القلب الذى يخرج نتيجة التقوير نحمره حتى يصبح ذهبى اللون وفى مقلاة سخنة نشوح المفروم ونتبلها بملح وفلفل وجوزة الطيب ونضع مكعب زبدة وبصل مقطع ناعم ثم نضيف عصير الطماطم ومعجون الصلصة وملح وفلفل ونتركها تتسبك.

ونرص فى صينية قلب البطاطس بعد تحميره ونضيف عليه لحم مفروم ونحشي البطاطس ونرصها فى الصينية وندخلها الفرن حوالى ربع ساعة وتكون بعد ذلك جاهزة للتقديم.

شارك المقال

جميع الحقوق محفوظة لـ زيزو برو | تصميم: آمني