السجق البلدى واحدا من أكثر الأكلات التى يحبها المصريون ويأكلونها سواء بشكله العادى أو من خلال إدخاله فى أكلات أخرى كفطائر السجق على سبيل المثال.
هاتحطي البصله على النار في معلقه زيت اول ما تدبل هاتنزلي بالفلفل والطماطم والسجق وتقلبي.
وتحطي ملح وشطه وفلفل اسود ومرقه فوريه او ماجي مكعبات.
وتقلبيهم وتغطي الحله وتوطي النار عشر دقايق واطفي والف هنا.
المكونات:
- كيلو لحم مفروم.
- ربع كيلو دهن.
- ملعقة كبيرة توابل.
- فلفل أسود.
- كبابة صينى.
- ملح.
- بابريكا.
- كمون.
- هريسة شطة.
- بصل بودرة.
- ثوم بودرة.
طريقة التحضير :
هاتقطعي البصل والطماطم والفلفل جوليانجوانح هاتقطعي السجق حلقات.هاتحطي البصله على النار في معلقه زيت اول ما تدبل هاتنزلي بالفلفل والطماطم والسجق وتقلبي.
وتحطي ملح وشطه وفلفل اسود ومرقه فوريه او ماجي مكعبات.
وتقلبيهم وتغطي الحله وتوطي النار عشر دقايق واطفي والف هنا.