طاجن الباذنجان باللحم
المكونات :
- 3 ثمرات باذنجان شرائح.
- بصل مفروم.
- ثوم مفروم.
- بهارات.
- نصف كيلو لحم مفروم.
- فلفل أخضر شرائح.
- بقدونس.
- جبن موتزريلا.
- عصير طماطم.
- بقسماط ناعم.
طريقة عمل طاجن الباذنجان باللحم المفروم :
- هنشوح على النار الباذنجان مع شوية زيت طعام.
- وهنجيب طاجن فاضى وهنحط فى ملعقة من السمن وبعد اما تسخن هنحط الثوم وبعد اما الثوم يتحمر هنحط عصير الطماطم على النار وهنسبها 10 دقايق على النار.
- وهنجيب طاجن كمان فاضى علشان نشوح اللحم على النار وهنحط البهارات والملح هنحط البصل وملعقتين بقسماط.
- هنجيب الطاجن فخار وهنحط فى شوية سمنة وهنحط الباذنجان.
- هنحط الطماطم على المكونات وهنحط شرائح الفلفل الأخضر والبقدونس والجبن فى الطاجن.
- وبعد كده هندخل الطاجن الفرن فى درجة حرارة 300 لمدة 30 دقيقة.
اشترك في قائمتنا البريدية