mardi 9 octobre 2018

طاجن الباذنجان باللحم

طاجن الباذنجان باللحم

المكونات :

  • 3 ثمرات باذنجان شرائح.
  • بصل مفروم.
  • ثوم مفروم.
  • بهارات.
  • نصف كيلو لحم مفروم.
  • فلفل أخضر شرائح.
  • بقدونس.
  • جبن موتزريلا.
  • عصير طماطم.
  • بقسماط ناعم.

طريقة عمل طاجن الباذنجان باللحم المفروم :

  • هنشوح على النار الباذنجان مع شوية زيت طعام.
  • وهنجيب طاجن فاضى وهنحط فى ملعقة من السمن وبعد اما تسخن هنحط الثوم وبعد اما الثوم يتحمر هنحط عصير الطماطم على النار وهنسبها 10 دقايق على النار.
  • وهنجيب طاجن كمان فاضى علشان نشوح اللحم على النار وهنحط البهارات والملح هنحط البصل وملعقتين بقسماط.
  • هنجيب الطاجن فخار وهنحط فى شوية سمنة وهنحط الباذنجان.
  • هنحط الطماطم على المكونات وهنحط شرائح الفلفل الأخضر والبقدونس والجبن فى الطاجن.
  • وبعد كده هندخل الطاجن الفرن فى درجة حرارة  300 لمدة 30 دقيقة.

شارك المقال

جميع الحقوق محفوظة لـ زيزو برو | تصميم: آمني