طاجن الباذنجان باللحم
المكونات :
- 3 ثمرات باذنجان شرائح.
 
- بصل مفروم.
 
- ثوم مفروم.
 
- بهارات.
 
- نصف كيلو لحم مفروم.
 
- فلفل أخضر شرائح.
 
- بقدونس.
 
- جبن موتزريلا.
 
- عصير طماطم.
 
- بقسماط ناعم.
 
طريقة عمل طاجن الباذنجان باللحم المفروم :
- هنشوح على النار الباذنجان مع شوية زيت طعام.
 
- وهنجيب طاجن فاضى وهنحط فى ملعقة من السمن وبعد اما تسخن هنحط الثوم وبعد اما الثوم يتحمر هنحط عصير الطماطم على النار وهنسبها 10 دقايق على النار.
 
- وهنجيب طاجن كمان فاضى علشان نشوح اللحم على النار وهنحط البهارات والملح هنحط البصل وملعقتين بقسماط.
 
- هنجيب الطاجن فخار وهنحط فى شوية سمنة وهنحط الباذنجان.
 
- هنحط الطماطم على المكونات وهنحط شرائح الفلفل الأخضر والبقدونس والجبن فى الطاجن.
 
- وبعد كده هندخل الطاجن الفرن فى درجة حرارة  300 لمدة 30 دقيقة.
 
 
 
 
 
 
 
اشترك في قائمتنا البريدية