المكونات :
- 5 كيلو لحم.
- 1 ملعقة زنجبيل.
- 1 بصل.
- 1 ملعقة هال.
- نص كيلو من الحنطة كاملة.
- القرفة.
طريقة التحضير:
تنقع الحنطة طوال الليل 24 ساعه.هنحط اللحم، مع البصل المفروم، مع البهارات على النار،وبعد كده هنحط شوية الماء بعد اما البصل يحمر وبعد كدع هنسبها شوية على نار، متوسطة لمدة ساعتين.
وبعد كده كل 10 دقايق هنحط ماء على الطبق علشان جفاف الماء على النار وبعد كده هنحط الحنطة على النار لمدة ساعتين أخرى، وهنقلب المكونات مع الحنطة جيدا ولازم نستخدم شوكة فى التقليب.
وبعد كدة هنقدم الهريس وفى الاخر هنحط شوية زبدة على كل طبق من الهريسة وهنحط البطل على الطبق من الاعلى.