المكونات:
- 1 كيلو لحم الغنم او البقر.
- 10 اكواب من الارز الابيض.
- 5 من البصل.
- صلصة الطماطم.
- فلفل حار.
- 2 من الجزر.
- 1 من الليمون.
- زيت طعام.
- فلفل اسود.
- قرفه ناعمة.
- الهال المطحون.
- خلنجان.
- زنجبيل مطحون.
- ملح ابيض.
- كركم.
هنجيب وعاء وهنحط فى الزيت على النار وهنجيب البصل ونقلب شوية لحد ما يحمر وبعد كده هنجيب اللحم وهنقلب شوية وهنسبها لحد 10 دقايق على النار وبعد كده هنجيب الصلصة وهنحطها عليها ومع شوية ملح ابيض وهنقلب شوية لمدد 3 دقايق وبعد كده هنجيب الارز وهنحط شوية ماء وهنقلب شوية وهنسيب الارز لمدد 5 دقايق عن جفاف الماء وهنقلب شوية علشان الارز مش يتحرق على النار.